Recepty

Rychlá tvarohová mňamka: jednoduchá buchta ke kávě

Rychlá tvarohová mňamka: jednoduchá buchta ke kávě

Všichni si někdy k odpolední kávě chceme vychutnat lehký a rychlý dezert. Rychlá tvarohová mňamka je ideální, protože si ji připravíte během chvilky a skvěle se hodí i pro hosty. Na talíři vypadá vždy krásně a potřebujete na něj jen pár surovin. Jestli máte v lednici tvaroh, můžete si ho připravit kdykoli a pochutnat si na vynikajcím a domácím dezertu.

Ingredience

Na výrobu potřebujete (kromě tvarohu) jen základní ingredience, které máte neustále po ruce. Právě díky tomu je tento recept skvělý. Rychlá tvarohová mňamka bude hotová během pár minut, hodíte ji do trouby, počkáte, až vychladne a můžete si pochutnat. Podívejme se, co potřebujete na výrobu tohoto rychlého dezertu.

tvaroh250 g
vejce2 ks
cukr100 g
vanilkový cukr1 balíček
olej100 ml
hladká mouka200 g
prášek do pečiva1 balíček
máslona vymazání plechu
strouhaná kůra z citronupodle chuti
Pečení dezertu

Pracovní postup

Hned na začátku si můžete předehřát troubu na 180 stupňů. Plech nebo pekáč vymažte máslem a vysypte malým množstvím mouky. Díky tomu se vám buchta nepřipeče. Do velké mísy vložte tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr a olej. Můžete přidat také trochu nastrouhané citronové kůry, pokud máte po ruce citron. Všechno důkladně promíchejte. Poté přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Znovu důkladně promíchejte, abyste získali homogenní a hladké těsto.

Těsto nalijte do připravené a vymazané formy. Pomocí stěrky ho srovnejte, aby bylo všude rovnoměrně. Vložte do trouby a pečte v předehřáté troubě po dobu 30-35 minut, dokud nebude povrch nádherně zlatý. Pomocí špejle vyzkoušejte, jestli je těsto hotové. Nechte buchtu vychladnout, nakrájejte a podávejte ji ke kávě nebo čaji. Po vychladnutí můžete buchtu ozdobit podle svých preferencí. Použijte to, co máte zrovna v kuchyni a máte na to zrovna chuť, např.:

  • moučkový cukr,
  • rozpuštěná čokoláda,
  • borůvky.
About the author