Recepty

Hrníčkové langoše z jogurtu: rychlý recept na oblíbenou placku

Hrníčkové langoše z jogurtu: rychlý recept na oblíbenou placku

Langoše sice pocházejí z Maďarska, ale v Čechách jsou oblíbenou pochoutkou. Většinou je najdete ve stáncích a na poutích. V klidu si je můžete připravit také v pohodlí svého domova. Velkou výhodou je, že za ně zaplatíte jen pár korun a dochutíte si je podle svých preferencí. Poradíme vám, jak si je připravit z řeckého jogurtu, abyste jim dodali ještě trochu kvality, jemnosti a chuti.

Co budete potřebovat?

Na hrníčkové langoše z jogurtu potřebujete jen pár základních surovin. K tomu přidáte své oblíbené chutě a získáte výbornou smaženou placku. Jestli patříte k milovníkům této pouťové pochoutky, zkuste si ji připravit také ve své kuchyni. Jistě si pochutnáte.

hladká mouka1 hrnek
řecký jogurt1 hrnek
sůl1/2 lžičky
jedlá soda1/2 lžičky
olej na smaženípodle potřeby
Válení těsta

Pracovní postup

Do hluboké mísy nasypte hladkou mouku, sůl a jedlou sodu. Na jedlou sodu nezapomínejte, protože díky ní bude těsto velmi jemné a nadýchané. Postupně přidávejte také řecký jogurt a začněte s hnětením. Získat musíte hladké těsto. Jestli se vám zdá příliš lepkavé, přidejte ještě trochu mouky. Jestli bude příliš suché, můžete přidat ještě trochu jogurtu.

Nakonec získáte měkké a pružné těsto. Rozdělte ho na menší kousky a každý z nich potom rozválejte na tenkou a kulatou placku. Jednoduše z nich vytvarujte langoše nebo tvar, který chcete získat. Do velké pánve nalijte olej a smažte langoše z obou stran, dokud nebudou hotové. Z každé strany to bude trvat 2-3 minuty, dokud nezískají dokonale zlatou barvu.

Podávání

Po usmažení langošů je můžete položit na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného tuku. Potom je dochuťte podle své chuti. Většina lidí je trochu osolí a potom si přidají přesně to, na co mají zrovna chuť. Hrníčkové langoše z jogurtu budou chutnat skvěle, když k nim přidáte:

  • strouhaný sýr,
  • česnekovou pomazánku,
  • tatarskou omáčku,
  • čerstvé bylinky.
About the author