Recepty

Nejlepší krém do rolády: Jednoduchý a chutný recept 2024

Nejlepší krém do rolády: Jednoduchý a chutný recept 2024

Domácí rolády jsou vždy nejlepším dezertem, který můžete připravit pro svou rodinu i přátele. Zabere vám to jen chvilku a oproti kupované roládě hodně ušetříte. Nejlepší krém do rolády je jemný, příjemně sladký, nadýchaný a potřebujete na něj jen pár surovin. Velkou výhodou tohoto krému je, že ho můžete použít také do dalšího dezertů. Využít ho můžete také na:

  • buchty,
  • dorty,
  • samotné s rozvařeným ovocem.

Co budete potřebovat?

Recept na nejlepší krém do rolády musí být jednoduchý, abyste ho připravili rychle. A díky tomu, že potřebujete jen několik ingrediencí, vyjde vás také hodně levně. To je obrovská výhoda domácí rolády. Zaplatíte za ni zlomek ceny oproti kupované roládě a bude chutnat mnohem lépe. Na výrobu tohoto krému budete potřebovat následující suroviny.

smetana na šlehání250 ml
cukr moučka100 gramů
vanilkový extrakt1 lžička
mascarpone (nebo tučný tvaroh)250 gramů
ovoce podle chutijahody, maliny nebo borůvky
čokoládová roláda krém

Pracovní postup

Začněte tím, že si připravíte šlehačku. Do velké mísy nalijte smetanu a vyšlehejte ji do tuhé konzistence. Musíte získat pevné špičky. Na druhou stranu nesmíte šlehat příliš dlouho, protože jinak získáte máslovou konzistenci, což nebude fungovat dobře. Poté přidejte cukr a vanilku. Obojí přidávejte postupně a pokračujte ve šlehání. Cukr se musí dokonale rozpustit a krém získá díky tomu dokonale krémovou konzistenci. Potom přidejte mascarpone (nebo tvaroh).

Jemně a pomalu mascarpone vmíchejte do krému. Získáte hladkou a krémovou směs, která bude vypadat i chutnat úžasně. Všechny ingredience se musí dokonale spojit. Krém můžete takto nechat hotový, anebo do něj přidat ovoce. Jahody, maliny nebo borůvky nakrájené na menší kousky můžete přidat do krému a jemně je zamíchat do směsi. Až budete mít krém hotový, můžete ho natřít na těsto rolády a zavinout do rolády.

About the author