Domácí rolády jsou vždy nejlepším dezertem, který můžete připravit pro svou rodinu i přátele. Zabere vám to jen chvilku a oproti kupované roládě hodně ušetříte. Nejlepší krém do rolády je jemný, příjemně sladký, nadýchaný a potřebujete na něj jen pár surovin. Velkou výhodou tohoto krému je, že ho můžete použít také do dalšího dezertů. Využít ho můžete také na:
- buchty,
- dorty,
- samotné s rozvařeným ovocem.
Co budete potřebovat?
Recept na nejlepší krém do rolády musí být jednoduchý, abyste ho připravili rychle. A díky tomu, že potřebujete jen několik ingrediencí, vyjde vás také hodně levně. To je obrovská výhoda domácí rolády. Zaplatíte za ni zlomek ceny oproti kupované roládě a bude chutnat mnohem lépe. Na výrobu tohoto krému budete potřebovat následující suroviny.
smetana na šlehání | 250 ml |
cukr moučka | 100 gramů |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
mascarpone (nebo tučný tvaroh) | 250 gramů |
ovoce podle chuti | jahody, maliny nebo borůvky |
Pracovní postup
Začněte tím, že si připravíte šlehačku. Do velké mísy nalijte smetanu a vyšlehejte ji do tuhé konzistence. Musíte získat pevné špičky. Na druhou stranu nesmíte šlehat příliš dlouho, protože jinak získáte máslovou konzistenci, což nebude fungovat dobře. Poté přidejte cukr a vanilku. Obojí přidávejte postupně a pokračujte ve šlehání. Cukr se musí dokonale rozpustit a krém získá díky tomu dokonale krémovou konzistenci. Potom přidejte mascarpone (nebo tvaroh).
Jemně a pomalu mascarpone vmíchejte do krému. Získáte hladkou a krémovou směs, která bude vypadat i chutnat úžasně. Všechny ingredience se musí dokonale spojit. Krém můžete takto nechat hotový, anebo do něj přidat ovoce. Jahody, maliny nebo borůvky nakrájené na menší kousky můžete přidat do krému a jemně je zamíchat do směsi. Až budete mít krém hotový, můžete ho natřít na těsto rolády a zavinout do rolády.