Recepty

Hrnkový bílkový chlebíček: Snadný a rychlý recept!

Hrnkový bílkový chlebíček: Snadný a rychlý recept!

Jednodušší recept na hrnkový bílkový chlebíček nikde jinde nenajdete. Chutná skvěle, můžete si ho přizpůsobit své chuti a potřebujete jen pár ingrediencí. Řekneme vám, z čeho ho vyrobit a jak postupovat krok za krokem. A celá vaše rodina si užije velmi zdravý chlebíček, který se hodí při nejrůznějších dietách. Vychutnají si ho hlavně lidé, kteří hledají chleba pro:

  • hubnutí,
  • vysoký cholesterol.

Co budete potřebovat?

Na tento zdravější chlebíček potřebujete jen pár věcí. Hrnkový bílkový chlebíček je rozhodně zdravější a připravíte ho během pár minut. Na upečení se vám bude hodit forma na biskupský chlebíček, aby měl nejen skvělou chuť, ale také nádherný a klasický tvar.

vaječné bílky6-8 ks
ovesné vločky1 hrnek
bílý jogurt (nebo tvaroh)1/2 hrnku
ořechy nebo semínka (dýňová, slunečnicová)1/4 hrnku
prášek do pečiva1 lžička
sůlpodle chuti
koření (pepř, oregano, česnek)podle chuti
biskupský chlebíček

Pracovní postup

V první řadě si připravte formu na pečení. Vymažte ji máslem nebo vyložte pečicím papírem. Předehřejte si trouhu na 180 stupňů. Potom oddělte žloutky o bílků a bílky vyšlehejte do tuhé pěny. Do druhé mísy vložte ovesné vločky, jogurt (nebo tvaroh), ořechy (nebo semínka), prášek do pečiva, sůl a koření podle vlastní chuti. Přidat můžete bazalku, oregano, česnek nebo mletý černý pepř. Je pouze na vás, jaké chuti budete chtít dosáhnout a co máte rádi.

Do druhé směsi pomalu přidejte vyšlehané bílky. Během této činnosti si dávejte pozor, aby směs zůstane nádherně nadýchaná a bílky vmíchejte velmi opatrně a jemně. Takto připravené těsto nalijte do připravené formy a stěrkou rovnoměrně vyrovnejte těsto. Pečte v troubě po dobu 25-30 minut, dokud nebude chlebíček nádherně zlatý a uvnitř hotový. Vyndejte ho z trouby a nechte vychladnout na mřížce. Konzumujte až po vychladnutí. Přejeme hodně štěstí při pečení a dobrou chuť!

About the author