Krémy v dezertech nemusí být vůbec těžké a nezdravé. Jakmile si připravíte odlehčenou variantu bez šlehačky, vychutnáte si mascarpone a své dezerty mnohem více. Poradíme vám, jak si tento krém připravit během pár minut a osvěžit nejen dorty, ale také odpolední kávu, cupcaky a hodně dalších pochoutek. Stačí vám pár surovin a pár minut času.
Ingredience
Na pevný krém z mascarpone bez šlehačky nepotřebujete téměř nic. Díky tomu si ho můžete připravit prakticky kdykoli. Jestli si chcete vychutnat lehký krém, který se hodí na desítky použití. Recept je jednoduchý a zabere vám jen pár minut. Na výrobu potřebujete:
máslo | 180 gramů |
cukr moučka | 250 gramů |
mascarpone | 500 gramů |
citron | 1 ks |
vanilkový lusk | 1 ks |
Pracovní postup
V první řadě si připravte vanilkový lusk. Ostrým nožem ho rozkrojte a špičkou nože vyndejte vnitřní část lusku. Citronovou kůru si nastrouhejte a vymačkejte z něj šťávu. Máslo si vyndejte nějakou dobu před začátkem přípravy, aby změklo. Mascarpone vyšlehejte s máslem, cukrem, 2 lžícemi citronové šťávy, citronovou kůrou a dření z vanilky. Šlehejte, dokud nezískáte pevnou hmotu. Skladujte v chladu.
Na co můžete krém použít?
Tuto vynikající a lehkou směs můžete použít při mnoha příležitostech. Pevný krém z mascarpone bez šlehačky můžete využít jako zdravější a lehčí alternativu ke klasickému krému s těžkou šlehačkou. V kuchyni ho můžete využít na mnoho způsobů, např.:
- náplň do dortů,
- cheesecake,
- tiramisu,
- náplň do palačinek,
- krém do kávy ad.
Plánujete připravit svým dětem domácí narozeninový dort? Využijte při jeho tvorbě právě tento recept na pevný, ale dietnější krém. Dětem bude dort chutnat a zároveň budete mít lepší pocit, protože nebude tak těžký a tučný. Připravíte jim tedy trochu zdravější verzi sladkého dortu, aniž by si to uvědomili. A všechny děti si na něm pořádně pochutnají.