Rady a tipy

Největší pizza na světě: 2 a půl tuny těsta a 2 tuny rajčatového protlaku

Největší pizza na světě: 2 a půl tuny těsta a 2 tuny rajčatového protlaku

Guinessovy rekordy lákají každoročně k pohoření mnoho nadšenců. V roce 2023 byl mimo jiné pokořen také rekord se jménem „Největší pizza na světě“. Tento rekord pokořili v Americkém LA a stal se skvělou reklamou jedné kreativní pizzerie.

Pokořitel rekordu

Ta kreativní pizzerie, která v roce 2023 tento rekord pokořila, byla americká společnost Pizza HUT! Jejich ohromná pizza měla rozměry třinácti arů a byla tak velká, že obsadila celou sportovní arénu v Los Angeles Convention Center. Toto pokoření rekordu bylo také skvělým úspěchem a reklamou pro společnost, který jí zajistil místo v prestižní knize rekordů.

Samotná proces pečení této obří rekordní pizzy byl monumentální. Pokud bychom si to chtěli představit a nemáme úplně dobrou prostorovou představivost, tak velikostí pizza odpovídala ploše sportovní haly, což je doslova něco nevídaného. Touto rekordní pizzou by se nasytilo několik rodin po celý týden. Je to dost dobře dokreslující pro představu o její ohromné velikosti?

Suroviny pro výrobu obří pizzy

Tuto obří pizza upekli mistři pizzaři z více než jedné a půl tuny těsta, dvě tuny rajčatového protlaku a téměř čtyři tuny sýra. Aby byl zážitek z konzumace opravdu pikantní, přidali kuchaři do směsi 630 tisíc feferonek. Taková pizza tedy není pokrmem pro děti, ale pro pořádné chlapy a pro ženy, které se nebojí  pořádně pálivé dobroty.

Mediální podpora

Celý monstrózní projekt probíhal ve spolupráci s Youtuberem Airrackem. Proč se tak rozhodli? Chtěli k oslavit návrat receptury „The Big New Yorker“ pizzy s feferonkami na menu Pizza Hut po 24 letech. Tato nová verze se tak vrací do srdcí fanoušků s ještě větší slávou, doslova a do písmene. Ještě jednou tedy stojí za zopakování, že toto pokoření rekordu bylo skvělým reklamním tahem jedné firmy. Ta vymyslela netradiční způsob reklamy. Díky němuž bude navěky už zapsána v Guinessově knize rekordů.

About the author