Lehké a nepečené dezerty jsou velmi oblíbené hlavně v létě. Nepečený cheesecake z tvarohu a zakysané smetany je skvělou možností, jak si vychutnat chuť klasického cheesecaku. Nemusíte vůbec zapínat troubu a zaručeně si pochutnáte. Jen musíte začít s přípravou pár hodin předtím, než ho budete potřebovat. Dezert totiž musí v lednici pořádně ztuhnout. Jinak je výroba extrémně jednoduchá a zvládnou ji i lidé, kteří nemají s dezerty žádné zkušenosti.
Co budete potřebovat?
Na výrobu nepotřebujete hodně věcí a vychutnáte si vynikající dezert. Kromě následujících surovin si připravte také čerstvé ovoce, např. jahody, maliny nebo borůvky. Budete je potřebovat na ozdobu pro nepečený cheesecake z tvarohu a zakysané smetany. Krásně budou vypadat také čerstvé lístky máty. Na korpus potřebujete:
- sušenky – 200 gramů,
- máslo (rozpuštěné) – 100 gramů.
Na náplň:
tvaroh | 500 gramů |
zakysaná smetana | 250 ml |
cukr | 100 gramů |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
šťáva z citronu | 1 ks |
želatina | 10 gramů |
horká voda | 3 lžíce |
Pracovní postup
Sušenky rozemelte v kuchyňském robotu na jemný prášek. Smíchejte je s rozpuštěným máslem o pokojové teplotě. Směs rovnoměrně rozložte do kulaté formy a jemně zatlačte. Vložte korpus do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte náplň. Želatinu zalijte horkou vodou a důkladně promíchejte. Do větší mísy dejte tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Nakonec přidejte také rozpuštěnou želatinu a všechno důkladně promíchejte.
Jakmile budete mít náplň hotovou, vyndejte korpus z lednice. Nalijte do formy připravenou náplň a rovnoměrně ji rozložte pomocí stěrky. Cheesecake vložte zpět do lednice a nechte ho alespoň 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ho nezapomeňte ozdobit čerstvým ovocem a lístky máty. Bude vypadat i chutnat mnohem lépe. Nakonec dezert jednoduše naporcujte a pusťte se do servírování nedočkavé rodině a přátelům.