Recepty

Nepečený cheesecake z tvarohu a zakysané smetany: Korpus vyrobíte jen ze 2 surovin!

Nepečený cheesecake z tvarohu a zakysané smetany: Korpus vyrobíte jen ze 2 surovin!

Lehké a nepečené dezerty jsou velmi oblíbené hlavně v létě. Nepečený cheesecake z tvarohu a zakysané smetany je skvělou možností, jak si vychutnat chuť klasického cheesecaku. Nemusíte vůbec zapínat troubu a zaručeně si pochutnáte. Jen musíte začít s přípravou pár hodin předtím, než ho budete potřebovat. Dezert totiž musí v lednici pořádně ztuhnout. Jinak je výroba extrémně jednoduchá a zvládnou ji i lidé, kteří nemají s dezerty žádné zkušenosti.

Co budete potřebovat?

Na výrobu nepotřebujete hodně věcí a vychutnáte si vynikající dezert. Kromě následujících surovin si připravte také čerstvé ovoce, např. jahody, maliny nebo borůvky. Budete je potřebovat na ozdobu pro nepečený cheesecake z tvarohu a zakysané smetany. Krásně budou vypadat také čerstvé lístky máty. Na korpus potřebujete:

  • sušenky – 200 gramů,
  • máslo (rozpuštěné) – 100 gramů.

Na náplň:

tvaroh500 gramů
zakysaná smetana250 ml
cukr100 gramů
vanilkový extrakt1 lžička
šťáva z citronu1 ks
želatina10 gramů
horká voda3 lžíce
cheesecake borůvky

Pracovní postup

Sušenky rozemelte v kuchyňském robotu na jemný prášek. Smíchejte je s rozpuštěným máslem o pokojové teplotě. Směs rovnoměrně rozložte do kulaté formy a jemně zatlačte. Vložte korpus do lednice ztuhnout. Mezitím si připravte náplň. Želatinu zalijte horkou vodou a důkladně promíchejte. Do větší mísy dejte tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Nakonec přidejte také rozpuštěnou želatinu a všechno důkladně promíchejte.

Jakmile budete mít náplň hotovou, vyndejte korpus z lednice. Nalijte do formy připravenou náplň a rovnoměrně ji rozložte pomocí stěrky. Cheesecake vložte zpět do lednice a nechte ho alespoň 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ho nezapomeňte ozdobit čerstvým ovocem a lístky máty. Bude vypadat i chutnat mnohem lépe. Nakonec dezert jednoduše naporcujte a pusťte se do servírování nedočkavé rodině a přátelům.

About the author