Recepty

Nejrychlejší langoše: 2 nejoblíbenější a zároveň nejrychlejší recepty

Nejrychlejší langoše: 2 nejoblíbenější a zároveň nejrychlejší recepty

Milujete tu vůni těsta, smaženého na oleji, potřené česnekem? Tak přesně pro vás jsme si nachystali recept na rychlé nebo-li stánkové langoše, které vám nejen zaberou málo času, ale také výborně chutnají. A pokud nemáte chuť být celá od velkého langoše, vyzkoušejte Langošové jednohubky, které oživí každou oslavu.

Ingredience na stánkový langoš

  • 42 g droždí
  • ½ lžičky soli
  • ½ malého bílého jogurtu
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 500 g hladké mouky
  • ½ lžičky cukru
  • 400 ml vlažného mléka

Z vlažného mléka, cukru a rozdrobeného droždí vytvořte kvásek a nechte jej vzejít. Do mouky dejte sůl, kypřící prášek, bílý jogurt a poté přidejte vzešlý kvásek. Těsto zpracujte a nechte pod utěrkou nakynout cca 30 minut. Následně pomoučněte plochu a na ní vytvarujte z těsta placky, která přijdou na vrstvu oleje. Opatrně placky otáčejte, dokud nebudou nazlátlé.

Jelikož je langoš velice univerzální, lze na něj připravit cokoliv. Nejzákladnější kombinace je langoš potřený česnekem, namazaný tatarkou nebo kečupem a posypaný sýrem. Můžete přidat slaninu, šunku nebo zeleninu.

Ingredience na jednohubky z langošů

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžička jedlé sody
  • Olej na smažení

Do mísy vyklopte bílý jogurt, kelímek naplňte dvakrát polohrubou moukou a opět přidejte do mísy. Do toho přidejte jedlou sodu a osolte. Vypracujte těsto a vyklopte jej na plochu a vyválejte z něj tenkou placku. Skleničkou vykrojte malá kolečka a smažte je na pánvi ve větší vrstvě oleje. Po vytažení je potřete česnekem rozmíchaným v kečupu a ozdobte nastrouhaným sýrem.

Shrnutí

V článku jsme zmínili 2 nejrychlejší a zároveň nejoblíbenější recepty na langoše. U klasického langoše si udělejte kvásek a přidejte ho do zbytku ingrediencí, zpracujte těsto a nechte ho kynout 30 minut, poté smažte na oleji. Pro milovníky jednohubek jsou zde Langošové jednohubky, kde všechny suroviny smícháte dohromady a těsto zpracujete a vyválíte. Následně si vykrojte kolečka a ty opět smažte v oleji a máte hotovo.

About the author