Recepty

Rybičková pomazánka ze školky: Přeneste chuť svého dětství do vlastní kuchyně!

Rybičková pomazánka ze školky: Přeneste chuť svého dětství do vlastní kuchyně!

Cítíte ten nával nostalgie, když se řekne „rybičková pomazánka„? My také! Chuť našeho dětství jsme se pro vás pokusili přetvořit v tomto receptu. S každým kousnutím se vrátíte do dětství, uvidíte!

Tato tradiční pomazánka není jen lahodným zpestřením na vašem stole, ale také představuje bohatou historii spojenou s přípravou a konzumací rybích pokrmů. Následující recept vám ukáže, jak jednoduše a chutně připravit rybičkovou pomazánku jako ze školky ve vaší vlastní kuchyni!

Ingredience:

  • 1 plechovka (asi 100 g) kvalitních sardinek ve vlastní šťávě
  • 1/2 šálku majonézy
  • máslo
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku (mačkaný)
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky (kopr, pažitka) pro ozdobu
  • Bagety nebo topinky k podávání

Postup:

  1. Příprava Sardinek:
    • Sardinky necháme okapat od šťávy a rozmačkáme je vidličkou nebo rozmixujeme.
  2. Mixování Ingrediencí:
    • Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, máslo, mačkaný česnek a citrónovou šťávu do mixéru s sardinkami.
  3. Mixování do Hladkosti:
    • Mixujeme ingredience do hladké a krémové konzistence. V případě potřeby přidáme další majonézu pro dosažení požadované textury. Jestliže chcete hrubší konzistenci pomazánky, nemixujte ji, ale pouze rozmačkejte vidličkou.
  4. Ochucení:
    • Přidáme sůl a pepř podle chuti. Lze také přidat extra dijonské hořčice nebo citrónové šťávy dle osobní preference.
  5. Nechte odležet:
    • Směs přeneseme do nádoby a necháme ji alespoň hodinu odpočinout v lednici. Tím se propojí chutě.
  6. Podávání:
    • Před podáváním ozdobíme rybičkovou pomazánku čerstvými bylinkami, jako je kopr a pažitka.
    • Rozkrojíme bagety nebo topinky a naneseme na ně připravenou rybičkovou pomazánku.
About the author