Recepty

Kuřecí maso s kari omáčkou bez smetany

Kuřecí maso s kari omáčkou bez smetany

Že jste dosud odkládali přípravu kuřecího masa na kari způsob? Už nemusíte. Přinášíme Vám tento jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Nemusíte zoufat ani v případě, pokud nechcete do omáčky použít klasickou smetanu. V receptu Vám ukážeme možnou alternativu, jak si kari omáčku připravit i bez ní.

Ty správné ingredience Vás přenesou rovnou do Indie

Pro tento recept zvolíme vykostěná kuřecí prsa bez kůže, které si předem nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Pokud si chcete s receptem pohrát, můžete kuře nejprve namarinovat v olivovém oleji a koření. Stejně chutně jej však připravíte během pár desítek minut i bez marinování.

Připravíme si:

500g kuřecích prsou

1 lžíce olivového oleje

1 střední cibule nakrájená na malé kostičky

2 lžičky nastrouhaného zázvoru

3 stroužky nadrobno nasekaného česneku

1 lžíce koření garam masala

1 lžička chilli prášku

1 lžička kari koření

100g rajčatového protlaku

1 lžíce červené kari pasty

1 lžička soli

¼ lžičky černého pepře

1 plechovka kokosového mléka/rostlinná smetana

Postup je opravdu snadný

1.       Na olivovém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a lehce dozlatova.

2.       Přidáme zázvor a česnek a na několik minut je necháme změknout na pánvičce.

3.       Přidáme koření a necháme jej lehce rozvonět. Tento proces trvá opravdu chvilku a Vaši kuchyni zaplaví výjimečná vůně.  

4.       Na řadu přichází předem připravené kostky kuřecích prsou, které přidáme ke směsi. Zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme kari pastu, sůl a pepř.

5.       Vařečkou se snažíme ingredience do sebe vzájemně propojit tak, aby bylo kuře ve směsi kompletně obalené.

6.       Následně směs zalijeme kokosovým mlékem nebo rostlinnou smetanou a mícháme, dokud se nám směs nebude zdát dostatečně propojená.

7.       Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme ji vařit, dokud kuřecí kousky nezměknou.  

Nezbývá než se do receptu pustit a užít si nové chutě ve Vaší kuchyni. Recept je skvělý a můžete si jej připravit ve větším množství a následně jen obměňovat přílohu. Je perfektní s klasickou rýží, ale stejně tak můžete vyzkoušet quinou, čirok nebo červenou čočku. Dobrou chuť!

About the author