Že jste dosud odkládali přípravu kuřecího masa na kari způsob? Už nemusíte. Přinášíme Vám tento jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Nemusíte zoufat ani v případě, pokud nechcete do omáčky použít klasickou smetanu. V receptu Vám ukážeme možnou alternativu, jak si kari omáčku připravit i bez ní.
Ty správné ingredience Vás přenesou rovnou do Indie
Pro tento recept zvolíme vykostěná kuřecí prsa bez kůže, které si předem nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Pokud si chcete s receptem pohrát, můžete kuře nejprve namarinovat v olivovém oleji a koření. Stejně chutně jej však připravíte během pár desítek minut i bez marinování.
Připravíme si:
500g kuřecích prsou
1 lžíce olivového oleje
1 střední cibule nakrájená na malé kostičky
2 lžičky nastrouhaného zázvoru
3 stroužky nadrobno nasekaného česneku
1 lžíce koření garam masala
1 lžička chilli prášku
1 lžička kari koření
100g rajčatového protlaku
1 lžíce červené kari pasty
1 lžička soli
¼ lžičky černého pepře
1 plechovka kokosového mléka/rostlinná smetana
Postup je opravdu snadný
1. Na olivovém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká a lehce dozlatova.
2. Přidáme zázvor a česnek a na několik minut je necháme změknout na pánvičce.
3. Přidáme koření a necháme jej lehce rozvonět. Tento proces trvá opravdu chvilku a Vaši kuchyni zaplaví výjimečná vůně.
4. Na řadu přichází předem připravené kostky kuřecích prsou, které přidáme ke směsi. Zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme kari pastu, sůl a pepř.
5. Vařečkou se snažíme ingredience do sebe vzájemně propojit tak, aby bylo kuře ve směsi kompletně obalené.
6. Následně směs zalijeme kokosovým mlékem nebo rostlinnou smetanou a mícháme, dokud se nám směs nebude zdát dostatečně propojená.
7. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme ji vařit, dokud kuřecí kousky nezměknou.
Nezbývá než se do receptu pustit a užít si nové chutě ve Vaší kuchyni. Recept je skvělý a můžete si jej připravit ve větším množství a následně jen obměňovat přílohu. Je perfektní s klasickou rýží, ale stejně tak můžete vyzkoušet quinou, čirok nebo červenou čočku. Dobrou chuť!