Dresing do bagety je nedílnou součástí této oblíbené dobroty. Bez ní by byla bageta suchá a jednoduše by to nebylo ono. Dresing do bagety může být různý – pikantní, lehce nasládlý, možností je nespočet.
Velkou výhodou dresingů je, že se dají libovolně měnit, kombinovat a je možné s nimi experimentovat. Není náročné si vymyslet i úplně vlastní recept. My vám ukážeme pár možností, které se podle nás hodí do baget.
Farmářský dresing s česnekem
Tento dresing se výborně hodí do baget i salátů. Pokud máte rádi chuť česneku, tak pro vás bude ideální.
Suroviny:
- 1 kelímek zakysané smetany
- ½ kelímku bílého jogurtu
- 1-2 stroužky česneku
- 1 svazek zelených bylinek
- sůl
- pepř
Postup:
Česnek si oloupeme a prolisujeme, poté si připravíme bylinky. Ty omyjeme a nadrobno nasekáme. Smícháme jogurt a zakysanou smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti, přimícháme bylinky.
Domácí pikantní Harrisa
Suroviny:
- 2 červené papriky
- 5 stroužků česneku
- 1 plechovka rajčat v protlaku
- 1 lžíce uzené papriky
- 2 čerstvé červené chilli papričky
- 5-6 lžic olivového oleje
- sůl a černý pepř podle chuti
- 1 čajová lžička kmínu
- 1 lžička semen fenyklu
- 2 lžičky semen koriandru
- 2 čajové lžičky sušených chilli vloček
Postup:
Papriky opečte na ohni, nebo v troubě, koření nechte opražit vedle na pánvi. Všechny přísady vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná konzistenci. Harrisu doporučujeme přidat do baget, které obsahují větší množství masa – k tomu se hodí nejlépe.
Americký dresing
Americký dresing je do bagety jako stvořený. Hodí se k masu i nugetkám. Jeho příprava je navíc otázkou chviličky.
Potřebné suroviny:
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce majonézy
- 3 lžičky kečupu
- 50 g zakysané smetany
- 100 g bílého jogurtu
- čerstvé bylinky
- sůl a pepř
Postup přípravy:
Česnek očistěte a prolisujte. Bylinky nasekejte najemno. Smíchejte bylinky s česnekem, zakysanou smetanou, bílým jogurtem, kečupem a majonézou. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Pikantní dresing
Pokud máte rádi lehce pikantní jídla, pak si ostřejší dresing do bagety určitě vychutnáte. Skvěle doplní třeba kousky masa a cibuli.
Potřebné suroviny:
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce ostrého kečupu
- 5 lžic tatarské omáčky
- sůl a pepř
Postup přípravy:
Česnek oloupejte a prolisujte. Smíchejte ho s ostatními surovinami, dobře promíchejte, ať se vše krásně spojí a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.