Recepty

Dresing do bagety

Dresing do bagety

Dresing do bagety je nedílnou součástí této oblíbené dobroty. Bez ní by byla bageta suchá a jednoduše by to nebylo ono. Dresing do bagety může být různý – pikantní, lehce nasládlý, možností je nespočet.

Velkou výhodou dresingů je, že se dají libovolně měnit, kombinovat a je možné s nimi experimentovat. Není náročné si vymyslet i úplně vlastní recept. My vám ukážeme pár možností, které se podle nás hodí do baget.

Farmářský dresing s česnekem 

Tento dresing se výborně hodí do baget i salátů. Pokud máte rádi chuť česneku, tak pro vás bude ideální.

Suroviny: 

  • 1 kelímek zakysané smetany 
  • ½ kelímku bílého jogurtu 
  • 1-2 stroužky česneku  
  • 1 svazek zelených bylinek 
  • sůl  
  • pepř  

Postup:

Česnek si oloupeme a prolisujeme, poté si připravíme bylinky. Ty omyjeme a nadrobno nasekáme. Smícháme jogurt a zakysanou smetanu. Osolíme a opepříme podle chuti, přimícháme bylinky.

Domácí pikantní Harrisa  

Suroviny:

  • 2 červené papriky 
  • 5 stroužků česneku 
  • 1 plechovka rajčat v protlaku 
  • 1 lžíce uzené papriky 
  • 2 čerstvé červené chilli papričky 
  • 5-6 lžic olivového oleje 
  • sůl a černý pepř podle chuti  
  • 1 čajová lžička kmínu 
  • 1 lžička semen fenyklu  
  • 2 lžičky semen koriandru 
  • 2 čajové lžičky sušených chilli vloček 

Postup: 

Papriky opečte na ohni, nebo v troubě, koření nechte opražit vedle na pánvi. Všechny přísady vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná konzistenci. Harrisu doporučujeme přidat do baget, které obsahují větší množství masa – k tomu se hodí nejlépe. 

Americký dresing

Americký dresing je do bagety jako stvořený. Hodí se k masu i nugetkám. Jeho příprava je navíc otázkou chviličky.

Potřebné suroviny:

  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžičky kečupu
  •  50 g zakysané smetany
  • 100 g bílého jogurtu
  • čerstvé bylinky
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

Česnek očistěte a prolisujte. Bylinky nasekejte najemno. Smíchejte bylinky s česnekem, zakysanou smetanou, bílým jogurtem, kečupem a majonézou. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Pikantní dresing

Pokud máte rádi lehce pikantní jídla, pak si ostřejší dresing do bagety určitě vychutnáte. Skvěle doplní třeba kousky masa a cibuli.

Potřebné suroviny:

  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce ostrého kečupu
  • 5 lžic tatarské omáčky
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

Česnek oloupejte a prolisujte. Smíchejte ho s ostatními surovinami, dobře promíchejte, ať se vše krásně spojí a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

About the author