Recepty

Krém ze salka a tvarohu

Krém ze salka a tvarohu

Hledáte ideální tvarohový krém, který je doslazený salkem a skvěle se hodí jako náplň do nejrůznějších dezertů? My vám přinášíme zajímavý recept, který není nijak náročný na přípravu a jeho příprava zabere jen minimum času. Na rozdíl od jiných kombinací se v tomto případě nemůže krém srazit a výsledkem bude nadýchaný a sametově jemný krém. Pokud dáváte přednost méně sladkým krémům, klidně dejte kondenzovaného mléka méně, neboť je samo osobě dost sladké.

Suroviny na přípravu krému

·        320 g tvarohu

·        175 g másla

·        90 g moučkového cukru

·        65 g kondenzovaného mléka (salka)

·        1 balení vanilkového cukru

·        1 PL koňaku nebo likéru (je možné vynechat)

Postup receptu

Máslo pokojové teploty utřeme společně s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Může to trvat i několik minut, ideální tak bude kuchyňský robot nebo ruční šlehač. Postupně budeme přidávat likér nebo koňak a následně pomalu zašleháme kondenzované mléko.

Do vyšlehané hmoty po lžících přidáváme tvaroh, tentokrát už jen za pomoci ruční metličky nebo vařečky. Při použití mixéru by mohlo dojít k přešlehání a krém by byl nakonec řídký.

Takto vzniklý krém dáme ideálně na několik hodin vychladit do ledničky a následně ho můžeme využít jako náplň do nejrůznějších dezertů nebo na ozdobení muffinů. Výsledkem bude nadýchaný a jemný krém, který je neskutečně dobrý a zároveň velmi jednoduchý na přípravu.

Máslový vs. tvarohový krém se salkem

 Máslový krémTvarohový krém se salkem
Náročnost přípravynáročnější na přípravu, suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak může dojít ke sražení krémuhotový během pár minut, bez zbytečné námahy, nedochází ke srážení krému
Stálost krémustálý i několik dnídíky salku vydrží tvarohový krém i několik dní, přesto se trvanlivosti máslového nevyrovná
Doba přípravyčasově poměrně náročný na přípravučasově nenáročný na přípravu
Použitíkvůli použití másla je ideální na potahování dortů, hutnýpoužití do nejrůznějších dezertů, méně hutný
About the author