Hledáte ideální tvarohový krém, který je doslazený salkem a skvěle se hodí jako náplň do nejrůznějších dezertů? My vám přinášíme zajímavý recept, který není nijak náročný na přípravu a jeho příprava zabere jen minimum času. Na rozdíl od jiných kombinací se v tomto případě nemůže krém srazit a výsledkem bude nadýchaný a sametově jemný krém. Pokud dáváte přednost méně sladkým krémům, klidně dejte kondenzovaného mléka méně, neboť je samo osobě dost sladké.
Suroviny na přípravu krému
· 320 g tvarohu
· 175 g másla
· 90 g moučkového cukru
· 65 g kondenzovaného mléka (salka)
· 1 balení vanilkového cukru
· 1 PL koňaku nebo likéru (je možné vynechat)
Postup receptu
Máslo pokojové teploty utřeme společně s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Může to trvat i několik minut, ideální tak bude kuchyňský robot nebo ruční šlehač. Postupně budeme přidávat likér nebo koňak a následně pomalu zašleháme kondenzované mléko.
Do vyšlehané hmoty po lžících přidáváme tvaroh, tentokrát už jen za pomoci ruční metličky nebo vařečky. Při použití mixéru by mohlo dojít k přešlehání a krém by byl nakonec řídký.
Takto vzniklý krém dáme ideálně na několik hodin vychladit do ledničky a následně ho můžeme využít jako náplň do nejrůznějších dezertů nebo na ozdobení muffinů. Výsledkem bude nadýchaný a jemný krém, který je neskutečně dobrý a zároveň velmi jednoduchý na přípravu.
Máslový vs. tvarohový krém se salkem
Máslový krém | Tvarohový krém se salkem | |
Náročnost přípravy | náročnější na přípravu, suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak může dojít ke sražení krému | hotový během pár minut, bez zbytečné námahy, nedochází ke srážení krému |
Stálost krému | stálý i několik dní | díky salku vydrží tvarohový krém i několik dní, přesto se trvanlivosti máslového nevyrovná |
Doba přípravy | časově poměrně náročný na přípravu | časově nenáročný na přípravu |
Použití | kvůli použití másla je ideální na potahování dortů, hutný | použití do nejrůznějších dezertů, méně hutný |