Rady a tipy

Jak rozmrazit krevety

Jak rozmrazit krevety

Krevety jsou opravdovou delikátní pochoutkou. Pokud však nemáte přímý přístup k moři, ale přesto si chcete na krevetách pochutnat, kupte krevety mražené. Mráz totiž nejlépe zachová čerstvost. Problém však může nastat při jejich rozmrazování, proto si dnes představíme několik způsobů, jak krevety rozmrazit, aby zůstaly čerstvé. 

Všechny tři metody, které uvádíme níže fungují perfektně pro rozmrazování syrových, ale také předvařených krevet.

Způsob rozmrazeníPotřebná doba
V lednici8 hodin
Ve studené vodě45 minut
Ve studené slané vodě15 minut

V lednici

Rozmrazování produktů v chladničce je vždy nejbezpečnější metodou, ale vyžaduje, abyste si vše naplánovali dopředu. Krevety touto metodou úplně rozmrazíte přibližně za 8 hodin. Krevety přendejte do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice, případně je nechte v původním balení z výroby a dejte do misky, do které bude odkapávat voda. Po rozmrazení propláchněte krevety před vařením studenou vodou.

Ve studené vodě

Vyjměte krevety z mrazáku a vložte je do mísy se studenou vodou a nechte přibližně 45 minut stát ponořené v míse na kuchyňské lince. Vodu v průběhu zhruba dvakrát vyměňte, aby byla stále opravdu studená.

Ve studené slané vodě

Připravte si nádobu s dostatečným množstvím vody na pokrytí všech vašich krevet a přidejte sůl: 2 lžíce soli na 4 šálky vody. Dobře promíchejte a vložte krevety do nádoby (vyjměte je z obalu). Počkejte 15–20 minut, až se všechny krevety rozmrazí. Po rozmrazení slijte tekutinu, krevety opláchněte studenou vodou a můžete začít vařit.

Jak naopak krevety nerozmrazovat

Stejně jako u jakéhokoli jiného masa se rozhodně nepovažuje za bezpečné nechat krevety na pultu několik hodin, aby se rozmrazily při pokojové teplotě. Rozmrazování krevet v mikrovlnné troubě rozhodně nedoporučujeme, a to z důvodu nerovnoměrnosti ohřívaní. Navíc se vám téměř s jistotou uvaří a ztuhnou.

About the author